Energiamenedzsment

A Ön cége nyomon követi már az energiafelhasználását?

A Vertesz Elektronika Kft. teljes körű megoldást nyújt
az ipari szereplők részére az energiafelhasználás optimalizálásában.

Mi az energiamenedzsment?

Az energiamenedzsment információforrás az energetikai szakreferensek illetve az auditorok számára. Olyan komplex megoldások és feladatok összessége, amelyek célja, hogy az energiafelhasználási folyamatok áttekintésével növelhető legyen az energiahatékonyság, feltárhatóvá váljanak a megtakarítási lehetőségek, ezáltal pedig fokozatosan megvalósulhasson a költségcsökkentés. Az energiamenedzsment rendszerek tervezésének általános célja az, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat a leghatékonyabban és legoptimálisabban lehessen felhasználni.

Az energiamenedzsment rendszerek alapvető funkciója a(z):

energetikai mérésadatgyűjtés

kimutatások kezelése, valamint

ezek hozzáférhetővé tétele a cégvezetők és döntéshozók számára.

Alkalmazás

Az almérés adatainak felhasználási területei:

Kirívó fogyasztásból, vagy szokatlanul nagy meddő energia felvételből megállapítható egy berendezés hibás vagy névlegestől eltérő működése

Kontrolling: adott termékre fajlagosítható, számszerűsíthető az energiafogyasztás

Üzemidőn kívüli fogyasztások és okaik azonosíthatók

A gyártási folyamat egyes részeinek pontos energiafogyasztása mérhető és összehasonlítható, továbbá ezen adatok segítségével a gyártási folyamathoz ETM (energiateljesítmény mutatók) vagy egyéb KPI-k kapcsolhatók, amivel az termelés, működés energiaintenzitásnak változásáról értesülhetünk

Almérő rendszer használata elengedhetetlen lehet egy energiahatékonysági beruházás auditálásához, azaz annak igazolásához, hogy a vizsgált berendezések/folyamatok a beruházás után nagyobb hatékonysággal működnek, mint előtte

Jól gazdálkodna az energiával? A rendelkezésre álló erőforrásokból a legtöbbet szeretné hasznosítani? Takarékoskodna?

Forduljon hozzánk! A VERTESZ az energiamenedzsment eszközök széles választékát kínálja.

Energiamenedzsment eszközök a Vertesztől

A Vertesz saját fejlesztésű és Acrel gyártmányú villamos almérő műszereket forgalmaz. Egy vagy három fázisú kapcsolásban, dierktmérők 80A áramerősségig, szenzoros mérők tetszőleges áramerősségig elérhetők.

Tekintse meg kínálatunkat:

Termékek megtekintése >>

Az áramváltók az ipari méréstechnikában vagy az áramvédelemben alkalmazott eszközök. Akkor használjuk őket, ha az áramkörben futó váltóáram erőssége túl nagy a mérőműszer számára. Az áramváltó tulajdonképpen arra szolgál, hogy ezt a nagy áramerősséget letranszformálja egy, a műszer által már mérhető szabványos erősségre.

Tekintse meg kínálatunkat:

Termékek megtekintése >>

Saját fejlesztésű távadóink segítségével komplex energia menedzsment rendszer alakítható ki tetszőleges energia mennyiségek mérésével. A hőmérséklet, frekvencia, impulzus távadóink tetszőleges energia mennyiség meglévő mérőórán keresztüli mérését teszi lehetővé.

Tekintse meg kínálatunkat:

Termékek megtekintése >>

Acrel gyártmányú modbus konvertereink modbus TCP vagy RTU protokoll illesztését végzik vezetékes ethernet hálózat vagy vezeték nélküli wifi hálózatra. A piacon elérhető legkedvezőbb árú konverterek saját tápegységgel rendelkeznek és DIN sínre rögzíthetőek. 

Tekintse meg kínálatunkat:

Termékek megtekintése >>

VEGA-PASS komplex internet alapú online energia menedzsment megoldás

A Vertesz Energia GAzdálkodás PASS SCADA keretrendszerben fejlesztett energia gazdálkodás rendszer. A rendszer alkalmas kommunikációs vonalak, impulzus jellegű mérések kiépítésére a mérőeszközökhöz, a mért energiák pillanatnyi értékeinek megjelenítésére, regisztrálására, valamint a regisztrált adatokból, diagramok, táblázatok megjelenítésére adatelemzéshez. Ezek mellett egyedi jelentések, kimutatások generálására is alkalmas többféle formátumba. A WEB elérése intraneten és interneten egyaránt lehetséges. A konfiguráláshoz, programozáshoz a böngésző használata elegendő, kiegészítő nélkül. A megjelenítéshez, lekérdezésekhez (chart, alarm, esemény) szintén elég a böngésző használata, kiegészítő nélkül. A korlátlan kliens lehetősége biztosított licence díj nélkül böngészőn vagy ingyenes mobil applikáción keresztül.

Előnyök

Miért előnyös cége számára ha optimalizáljuk energiafogyasztását?

Video

Az energiamenedzsment szemléltetése

Tekintse meg az energiamenedzsment működését.

Kiknek kötelező az almérő használata?/Törvényi háttér

Az 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet alapján mérési és adattárolási kötelezettséget ír elő az energetikai szakreferens alkalmazására kötelezett fogyasztók (a 2015. évi LVII. törvény 1. § 16. pontja szerinti olyan gazdálkodó szervezetek, amelyeknek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves végsőenergia-felhasználásának átlaga meghaladta a 400 000 kWh villamos energiát, vagy 100 000 m3 földgázt, vagy 3 400 GJ hőmennyiséget) számára. A Vertesz Elektronika TMTG-3E saját fejlesztésű, magyar gyártású almérője versenyképes áron, a rendelet előírásain túlmutató szolgáltatásaival áll a rendelkezésére.

Megoldásunk cége számára!

Mezőgazdasági, élelmiszeripari, energetikai, szállodaipari cégek tevékenységére adaptált PASS automatikai rendszerek sikeres üzemelése alapján vállaljuk különböző iparágban működő vállalatok energiahatékonyságának mérésen alapuló optimalizálását.

Érdeklődjön munkatársunknál!

Az energiamenedzsmenttel kapcsolatos további információkért keressen minket bizalommal!
Telefonszám:

+36 20 519 9909

Maradjunk kapcsolatban!

Csapatunk készséggel válaszol minden kérdésére.