Vertesz energetika

Tapasztalat - Szakértelem - Megbízhatóság

Vertesz energetika

Villamos hálózati problémákkal küzd?

Válassza a Vertesz szolgáltatásait,
mert mi megtaláljuk a megoldást!

Lekapcsolási problémák ellenőrzése
Feszültségingadozások kivizsgálása
Villamos hálózati zavarok ellenőrzése
Túl magas vagy túl alacsony feszültség okának vizsgálata a hálózaton
Naperőművek működési zavarainak kivizsgálása
Hálózati feszültség problémáinak kivizsgálása

Energiahatékonysági megoldások

Miért fontos cégének a villamos energia minőség mérése?

A villamos energia minőség mérés során műszerekkel megvizsgáljuk a villamoshálózatot, ezáltal feltárjuk az esetleges rendellenességeket, mérési jegyzőkönyvet készítünk, amivel a cége akár az áramszolgáltatóhoz is fordulhat, és kérheti a probléma orvoslását.

A villamos hálózat működési anomáliáinak feltárásával és az általunk javasolt megoldásokkal csökkentheti a veszteséget okozó kiesési időt, fokozhatja a működés biztonságát, ezáltal növelheti a profitot.

Vertesz energetika

Miért válassza a VERTESZ-t?

70 éves tapasztalat a villamos méréstechnikában

A képzett szakembergárdának és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a cég piacvezető szerepet tölt be a villamos méréstechnika területén.

Kiemelkedő színvonalú termékek

Az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 minősítések, a vevőkör (áramszolgáltatók magyarországi részlegei és más piacvezető nagyvállalatok), illetve a növekvő eladásszám bizonyítja a VERTESZ termékek magas színvonalát.

Egyebek mellett cégünk szállította azon berendezéseket és a kiértékelő rendszert, amely alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) minősíti a Magyarországon tevékenykedő áramszolgáltató vállalatokat az elvárt szolgáltatási színvonal szempontjából.

Független szolgáltatók vagyunk

A méréseket független szolgáltatóként végezzük, így a probléma feltárása után Ön kiválaszthatja a megoldás módját (saját vagy áramszolgáltatói hiba ügyintézés).

Kérje árajánlatunkat!
Kérje cégére szabott árajánaltunkat a villamos energia minőség mérés és ellenőrzés szolgáltatásunkra!

Hogyan működik

A mérés folyamata

VHR műszer család és áramváltó telepítése
Részletek >>

VHR (VERTESZ Hálózat Regisztráló) készülékek hálózati végpontra, tetszőleges villamos teljesítmény mérési pontra, leágazásokra, KÖF/KIF hálózatra egyaránt kapcsolható, smart mérőműszerek, regisztrálók és távadók. Lehetővé teszik a távoli leolvasást, adatgyűjtést és analízist mobil kommunikáción keresztül. Az eszköz kis mérete, rendkívül alacsony fogyasztása, ugyanakkor robusztus kialakítása kifejezetten alkalmassá teszi hosszútávú működtetésre alállomási környezetben.

01.
Mérési adat regisztrálása
Részletek >>

A VHR készülékek 3 fázison feszültség (U1, U2, U3) és emellett áram (I1, I2, I3) méréseket végeznek, melyek értékét és a kapcsolódó eseményeket tárolják. A mérőműszerek a kisfeszültségű 3 fázisú rendszerhez csatlakoztatva mérik elsősorban az MSZ EN 50160, “A közcélú elosztóhálózatokon szolgáltatott villamos energia feszültségjellemzői” című szabvány által előírt paramétereket, ezen felül mérik az áramot és annak jellemzőit, a teljesítményeket, a teljesítménytényezőket és a villamos energiát. Az adatok felhő alapú mérési adatgyűjtő rendszerbe GPRS/LTE adatkapcsolaton keresztül kerülnek feltöltésre.

02.
Mérési riport
készítése
Részletek >>

A készülékek nagy mintavételezési frekvenciával folyamatosan mérik az áramot és a feszültséget. A mintákból valódi effektív értéket képeznek, számolják a szükséges patamétereket és a mért jellemzőket. Tárolják a mért értékek 1-15 perces átlagértékeit, valamint igény szerint az átlagolási időn belüli minimum és maximum értékeket is. Rugalmas módon (akár 16 sávra bontva) rögzítik a feszültség eseményeket, és naplót vezetnek a műszer viselkedéséről.

03.
Mérés
kiértékelése
Részletek >>

A teljesítménymérésnek köszönhetően a VHR műszerekkel fogyasztói profilokat is fel lehet venni, ami nagy segítségét nyújt a villamos energia kereskedőkkel történő szerződéskötéskor, illetve az energiagazdálkodó rendszerek összeállításánál. E mellett a mérnökeink az adatok feldolgozása után pontos leírást adnak a villamos hálózat működési zavarainak gyakoriságáról, illetve a hálózati feszültség problémáiról, és megoldási javaslatokat tesznek a problémák megoldására. A mérés kiértékelése REGINFO adatfeldolgozó rendszerrel történik.

04.

Néhány szó a REGINFO adatfeldolgozó rendszerről

A REGINFO rendszer alapvető feladata – VHR készülékekre alapozva – mérési sorozatok szervezése, lebonyolítása, a mérési eredmények feldolgozása és tárolása (archiválása). A rendszer, különböző funkcionális blokkokból, rendszerleíró statikus és dinamikus adatok tárolására szolgáló adatbázisból áll. Az adatbázisokban tárolt mért és feldolgozott adatok szabványos lekérdezések révén biztosítják minél több információ begyűjtését az ellenőrzött területről.

Energiahatékonysági megoldások

Kiknek ajánljuk
villamos energia minőség mérés és ellenőrzés szolgáltatásunkat?

Az általunk kínált szolgáltatás igénybevétele minden olyan helyen javasolt, ahol időnként vagy rendszeresen szükségessé válik a feszültség minőségének ellenőrzése:

Akik már minket választottak

Éljen a lehetőséggel!

Kérje cégére szabott árajánlatunkat a villamos energia minőség mérés és ellenőrzés szolgáltatásunkra!
Telefonszám:

+36 20 519 9909

Kérje árajánlatunkat!

Csapatunk készséggel válaszol minden kérdésére.